Как да поправите механичното уплътнение на помпата

Хитове: 12

Време за освобождаване: 2020-08-03 15:55:26


Механичното уплътнение е уплътняващо устройство, съставено от два уплътняващи елемента (неподвижен пръстен и подвижен пръстен), перпендикулярно на вала, ярки и плоски, леки механични уплътнения за помпи са прикрепени един към друг и се търкалят един спрямо друг. Той разчита на налягането на уплътняващата среда, за да генерира правилна сила на натискане върху повърхността на допир (крайната страна) на въртящия се подвижен пръстен и статичния пръстен, така че двете крайни страни да са плътно комбинирани и да се поддържа много тънък течен филм между крайните лица, за да стигнат до печата. Умишлено. Този средно голям механичен уплътнителен течен филм за помпи има хидродинамично налягане и статично налягане, което има ефект на гладка и балансирана сила.

Почистване и преглед на механично уплътнение

1 Принципът на работа на механичното уплътнение изисква да няма примеси вътре в механичното уплътнение. Преди да сглобите механичното уплътнение, почистете напълно подвижния пръстен, статичния пръстен, втулката на вала и други части.

2 Проверете дали има дефекти като драскотини и пукнатини по повърхността на динамичния пръстен. Тези недостатъци могат да причинят силно изтичане на механичното уплътнение, когато се съхранява механичното уплътнение на помпата за суспензия. Ако е възможно, можете да използвате специални инструменти, за да проверите дали уплътняващата повърхност е плоска или не. Водата под налягане ще влезе в динамичната уплътняваща повърхност на механичното уплътнение след монтажа, отделяйки динамичния пръстен и причинявайки отказ на механичното уплътнение. Ако е необходимо, инструментите могат да бъдат произведени и тествани преди сглобяването.

3 Проверете дали динамичната седалка на пръстена има недостатъци, които засягат уплътнението. Например, има ли динамична седалка на пръстена и динамичен уплътнителен пръстен?

4 Проверете дали пружината за компенсация на механичното уплътнение е повредена и деформирана и дали коефициентът на устойчивост е променен.

5 Проверете дали втулката на уплътнителя има дефекти като уплътнения и жлебове.

6 Почистете и проверете дали всички уплътняващи гумени пръстени имат дефекти като пукнатини и пори и измерете дали диаметърът на гумения пръстен е в границите на допустимите отклонения. За механични уплътнения с помпена тъкан е необходимо да се провери дали спиралната линия на винтовата помпа има дефекти като пукнатини и счупени проводници.


предишен : Какви са общите ме...
Следващия : No

2024 yuanzhen electromechanical Всички права запазени.